(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Orientální polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
Olej, 1 velká cibule, 250 g červené čočky, sůl, pepř, mletá paprika sladká, kari koření, mletý římský kmín - pokud nemáte, můžete nahradit běžným mletým kmínem a mletý koriandr.
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku dozlatova, přidáme čočku a koření - já se koření nebojí, dávám víc, má to pak tu správnou chut´. Vše pořádně promícháme a zalijeme 1 a 1/2 litrem vody. Když je čočka rozvařená, vypadá to jako kaše, odstavíme hrnec z plotny a polévku rozmixujeme. Na zjemnění můžeme přimíchat 1 šlehačku. Polévka je hodně hustá, já ředím po rozmixování vodou podle požadované hustoty.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé